tisdag 31 december 2013

Och ett gäng blonda tjejer också

Jag kollar på något bakprogram på teve, och en av deltagarna är dragshowartist och en är en tjej i slöja. Så fint. 

måndag 30 december 2013

Grått nytt hår

Ilon vägrar somna, Kaja babblar, min kille har gått iväg. Det blev som ett hat trick i vara ensam med barnen på kvällen-sporten. Jag är tyvärr lite dålig på den sporten ...

Mycket upp och ned i känslodalbanan

Efter att ha lagt barnen själv igår med skrik och panik, 2,5 h vakenfest med Ilon mellan 2–4:30 och en härlig dag med mensvärk och bråk åkte jag till köpcentrat. Har nog aldrig hatat mänskligheten så mycket. Det är typ lättare att köra bil än att ta sig fram på systemet med en kundvagn dagen före nyår. Så köpte jag fel vin. På Ica stod jag och väntade på att få packa helt svettig i vinterjacka. Då börjar de före bli klara men istället för att gå börjar de hångla. Ville skjuta. Sen såg jag en pojke som ramlade i rulltrappan på vägen ut. Pappan ryckte upp honom och skrek. Höll på att börja gråta. 

lördag 28 december 2013

Normalt?

Jag under om det är normalt att vara så arg som jag är. Idag har jag tydligen skrikit massor, för jag är hes. Dessutom har jag fått ett sår på tungan för att jag har bitit så hårt i den. Jag kommer inte ens ihåg att jag har skrikit, eller varför. Jag vet bara att bristen på rutiner och kontroll gör mig stressad, lättretlig och matt. 

Statusuppdatering

Kaja blev sjuk på annandagen (över 39 graders feber) och har sedan dess inte ätit just något. Idag har hon ätit lite chips och välling. Febern gick över efter ett dygn och 14 timmars nattsömn men aptiten har inte kommit tillbaka trots att vi mutat med det ena och det andra. Nu är jag dessutom själv med dem ikväll (samt imorgon och i övermorgon på dagen men det är lättare på dagen) och ska fixa någon middag som Kaja behagar äta, och lägga båda. Ser fram emot en härlig afton med skrik och panik (uttryck myntat av Sandra).

Båda somnade efter 15:00 och sover fortfarande eftersom vår dygnsrytm blev förskjuten efter julfirande med sena kvällar (Kaja somnade efter midnatt på julafton). Ja, jag borde väl väcka dem men orkar inte. De kommer antagligen att lägga sig typ 22:00 ikväll om jag fortsätter låta dem sova. Kaja blir bara så arg om hon väcks (hon har ärvt mors morgonhumör).

Annars har jag shoppat en jacka på mellandagsrean medan barnen sov:
Bildadress
Lite konstigt med den där dragkedjan i mitten tycker jag, men bra storlek på fickorna och bra pris (419:- istället för 1395:-).
Yey or ney?

tisdag 17 december 2013

Ekonomi

Jag har fått två bonusräkningar, en pantsättningsavgift på 890 kr eftersom jag tagit ett nytt lån för sommarstugan, och Radiotjänsträkningen (den kommer ju var tredje månad så det känns som bonusräkning) såhär i juletid. Det ska även bli spännande att se hur mycket fattigare jag blir av VAB:et idag. Löneavdelningen på mitt jobb har ju inte imponerat så värst på mig hittills så jag kommer säkert inte få betalt för mina utlägg, men få avdrag på lönen i en vecka istället för en dag, med min tur ...

Dock har vi bestämt att vi bara ska köpa julklappar till två familjemedlemmar i ett så kallat julklappslotteri, istället för till alla (d.v.s. runt 10) vilket ju borde revolutionera julekonomin. Förutom att jag köpte en vegansk julskinka för 100 kronor. Den är jätteliten och något onödig, eftersom jag ju inte ens tycker att julskinka är något måste på julbordet. Jag har ju alltid varit vegetarian/vegan och i vårt julfirande ingår inget svenskt julbord med skinka, med mera. Det fanns också vegansk sylta. Det såg oerhört oaptitligt ut. Som hundmat, eller sånt där tuggben av söndermalt brosk. Det köpte jag inte.

Jag har för övrigt skaffat en app som ska hålla koll på ekonomin som heter Tink. Den säger att jag lägger mellan 7000–9000 i månaden i mataffärer. Jag köper förvisso blöjor, tvättmedel, toapapper och sånt där också, men ändå? Är det inte lite väl? Min kille handlar ju liksom också mat, så det är inte ens hela vår budget (som om vi skulle ha någon). Jag köper i och för sig mycket ekologiskt. Enligt konsumentverkets data  "ska" det kosta 5500 i månaden, för mat inklusive lunch för oss fyra. De skriver också att:
Om du i vår matsedel  byter ut kaffe, bananer, lättmjölk, lättyoghurt, ägg, potatis och morötter mot ekologiska alternativ så ökar kostnaden marginellt med cirka 100 kronor per månad. 
 Alltså 5600 kronor. Vart tar övriga 3400 kronor vägen? Ingen som vet! Hur mycket lägger ni på mat per månad?

VAB

Idag, efter över 2,5 år som förälder vabbar jag för fösta gången. Dock är inget av mina barn sjukt, utan "gubben". Han mår illa och blir yr av att stå, så han har lite svårt att ta hand om barn. Kaja har ätit som en anorektisk fågelunge de senaste dagarna, så jag tror att hon åkt på något också. Hon är pigg och så, men äter bara en tiondel av vad hon borde, och bara frukt- och bärbaserad föda. Imorse drack hon lite Proviva och tre skedar sojgurt med quinoapuffar. Till middag igår åt hon just ingenting alls. Tur att hon gillar välling. På föris åt hon pasta, broccoli och lite palsternacka men ingen sås. Till frukost åt hon purén som hon fick på gröten och 5 klyftor clementin. Jag mutade med kex i roliga djurformer till mellis, men hon åt bara äpple.

När jag hör någon säga "illamående" börjar jag må illa direkt också. Hoppas att det bara är placeboillamående. Orkar inte bli sjuk när det händer mycket på jobbet och snart är jul ...

söndag 15 december 2013

Hang the DJ

Snodde den här från niotillfem.
Hihi.
Länk.

Beställer julklappar

Gissa vem som ska få den här?

Chatroulette

Ikväll har jag druckit glögg med syrran och hängt i chat roulette.

onsdag 11 december 2013

Nu kanske Anonym kommenterar igen. Längtar!

Igår skulle jag lägga mig i rimlig tid, men sedan höll Ilon på i över en timme. Jag blir galen. Hon klättrar på mig, drar mig i håret, gnäller, gråter, ammar, drar, ylar och bara vägrar sova. Jag kan verkligen inte sova när hon är vaken. När hon håller på så där vid 23, 01, 03 och 05 har jag lust att femminutersmetod:a skiten ur henne. Mer som ett straff än som en metod, om det undgick någon. Eller slåss, men det är tyvärr förbjudet i Sverige. :C 

måndag 9 december 2013

Slutet gott

Jag ringde till föris. Kajas favorit svarade och Kaja var glad och åt lunch. Jag och Ilon har hunnit städa alla golv och äta pizzalunch. Nu ska vi se om de har några åkpåsar på vårt köpcentrum innan det är dags att hämta Kaja. 

Livet har sina goda stunder. Detta är inte en av dem.

Varje måndagsmorgon lämnar jag Kaja på förskolan, och varje måndagsmorgon ångrar jag att jag skaffade barn, typ. Det är stressigt, kladdigt, trotsigt och det är surt, och nu är det dessutom vinterkläder på, och de har inte lämning ute på Kajas föris så man ska ta av dem nästan genast igen. Och bädda i vagnen och hålla reda på nappar och oj, då fick Ilon nog och jag har inte hunnit borsta tänderna och Kajas favoritlärare är inte där och de andra struntar i Kaja ä, och hon blir ledsen. Frågar efter favoriten och börjar gråta, och jag ser på hakan att det är på riktigt. Så nu gör jag det jag gör bäst; har dåligt samvete. Jag ska städa också. Massa kattspya överallt som babyn kommer äta om hon släpps lös. Nu frös en tår på min kind (står ute och söver baby.) 

måndag 2 december 2013

Till alla köttätare

Jag har ännu inte lyckats se filmen Earthlings. Nu kollade jag på 1.22 minuter av trailern, började gråta och stängde av. Men jag tycker att alla som äter kött ska kolla på den. Jag har inga problem att se någon producera det som jag äter. Har du?

Cirkeln

Jag är snart klar med den här boken (sist av alla säkert), och den är lite som en svensk Harry Potter i gymnasiemiljö. Magi mitt ibland det vanliga. Skolan är en ondskans plats (mycket symboliskt). Ibland skriver de lite töntigt, men det goda överväger det onda. Det är en del i en trilogi, och jag tänkte kanske köpa den andra delen idag, och festa loss tantstyle på hotellrummet. 

Måndag

Jag har bestämt att åka idag på kvällen till konferensen i alla fall. Äta middag, pumpa lite, duscha och somna utan någon som ammar. Jag kan ju åka hem direkt efter lunch och amma järnet. Faktiskt så var jag på jobbfest i fredags, och då ammade jag vid 6.15 på morgonen och sedan åkte jag hem på eftermiddagen för att amma, och då sov Ilon hela tiden. Jag ammade först när jag kom hem ca 2–3 på natten, alltså 20 timmar senare. Det är ungefär lika länge som jag är borta på konferensen. Jag tar med pumpen för säkerhets skull, så brösten inte behöver lida utan bara samvetet.