söndag 26 januari 2014

Ilon 1 år

Ilon min Ilon är så prickig att en dalmatiner vore avundsjuk. Hon har prickar till och med på tungan. Nu när hon är vaken är det okej, men inatt var det inte så roligt varken för henne eller oss. Väldigt många och frekventa klagomål på prickar och feber yttrades av den lilla. 

Jag tänkte i alla fall att jag skulle berätta lite om Ilon nu, utveckligsmässigt och så. 
   Hon äter och dricker själv. Hon vill inte bli matad. Det går sådär när hon använder sked eller gaffel, men bra när hon äter med händerna. Gröt får vi mata henne med, men det är undantaget. Hennes favoritmat är pasta, sojakorv, macka med tartex, tomat och blåbär. Hon ammar ganska mycket på natten men sällan på dagen. Jag brukar försöka amma henne till sömns på kvällen men det har inte fungerat de senaste veckorna. Hon äter mycket, och det som kommer in måste också komma ut. Det gör det, ibland tre gånger om dagen. 
   Hon står utan stöd ibland, men går inte mer än något steg, och det är när det är korta avstånd så hon inte orkar sätta sig. Hon har även börjat försöka klättra på grejer, till min stora fasa. 
   Hon gillar att prata. Hon kan såklart mamma, pappa men även Aja (Kaja). Hon kallar alla katter Aria, efter en av våra katter. Hon kan skälla och jama. Äta och titta säger hon ganska ofta. Sparka har hon nyligen lärt sig säga också. Kåååål (skål), nam, äta/ärta är matrelaterade ord. Hej säger hon också ibland. Ibland säger hon round and round eftersom Kaja sjungit den så mycket. Ibland sjunger hon även på Lejonkungen-introt. Boll säger hon också, och en massa andra saker som är lite svårare att förstå. Ibland visslar hon lite. 
   Hon sover vanligtvis två gånger om dagen och 11–12 timmar på natten (men ammar rätt mycket). Nu är hon ju sjuk och då blir det väldigt si och så med nattsömnen. 
   Hon är gnällig jämfört med sin syster som mycket sällan gråter när hon slår sig, men hon är inte jättegnällig. Hon får inte sådana utbrott som storasyster utan går oftast att avleda på något vis. På det hela taget ett glatt, skötsamt och lättsamt barn som gillar mat och är nyfiken på sin omvärld. 

1 kommentar:

Gunhild sa...

HALLÅ BLOGGA NÅN GÅNG RÅÅÅÅ