fredag 11 juli 2014

En guide till rotavirus

Nu ska jag berätta om några saker som kan vara bra att ha när ens barn har rotavirus, eller någon annan magsjuka för den delen.
Att torka av skötbord, toalettstol, leksaker, ja, typ allt med. 
För händerna såklart. 

De här är jättebra. De täcker nästan en hel spjälsängsmadrass, suger åt sig spya/diarré och klistras fast så de sitter som de ska under lakanet. 
En hink för spyuppsamling såklart. Ställ den bredvid sängen. Du hinner inte gå till badrummet och hämta för det går snabbt. Det bästa är att sova nära barnet så det bara är att kasta sig upp och fånga uppkastningen. Och dagen förstås. Carpe diem!
Använd inte handdukar. De är bakteriehärdar. Hushållspapper för hela slanten. Sorry, miljön. 

Det här är städvåtservetter från Lidl. En genialisk produkt. Det är ju inte så mysigt att torka upp spya med en trasa eller så, men de här kan en svabba av toan eller en spyfläck med och sedan kasta bort. Hurra!
Det kanske kommer spya eller diarré på något som inte får tvättas på 60 grader, och då kan en använda det här. Extra hygienisk som används för 40 graderstvättar. Bra grej!
För att inte tala om tvättmaskinen själv. Det har blivit rätt många tvättar och jag är glad att vi sluppit boka tvättstuga och springa dit med nedspydda lakan och kläder. 
För att återställa magen efter en magsjuka är magdroppar eller magtabletter bra. De innehåller probiotika, som ju ofta försvinner när det spys och skits utav ... Dessa är med jordgubbssmak. Jag sade att det var godis till Kaja. Hehe. 
Vätskeersättning finns också med bakteriekultur. Kaja tyckte att den var jätteäcklig och drack inget av den fast jag blandade med juice. Jag fick efter lite hot och mutor i henne någon tesked. En ska dock ge dem vätskeersättning. Vi har provat med Resorb med hallonsmak också. Det gick lite bättre men hon dricker så lite att det är försumbart. Bättre är i så fall ...
Piggelin! Det är Kajas favoritglass och den innehåller inget provocerande för magen, men dock socker vilket ger lite energi och vätska i form av is. Jag har köpt en hel kartong. Hon får världens blodsockerdippar och äter knappt den maten vi lagar åt henne (eftersom den är intetsägande och äcklig) men Piggelin slinker alltid ned. 

Inga kommentarer: