måndag 30 april 2012

Syskonkärlek

En sak som är bra mitt i allt det här vidriga är mina fyra syskon. Vad smarta, snygga och bra de är? Världens bästa och finaste och så vidare. Blir fascinerad av allt de kan och gör.
Vi har umgåtts ca varje dag sedan pappa dog tror jag. Hemma hos oss har vi gjort långbord till syskon och mamma och killar och kokat middag för tio personer flera gånger. Jag kände mig som en italiensk matrona när jag stod och knådade pizzadeg till allihop. Man önskar att man kunde göra sånt lite oftare, även om ingen dött.
Det är så skönt att ha mina syskon nu. De är i exakt samma situation och man behöver inte hela tiden prata för man bara förstår varandra. Jag orkar inte träffa någon utomstående ännu riktigt (fast jag måste nog jobba på torsdag). Vi kan bara vara och ibland berätta någon pappahistoria och skratta.
Jag vill också skaffa fyra syskon till Kaja så att hon också får fyra bästa vänner, som jag har, att hjälpa henne. Det kan förstås vara okonventionellt med fler är 2,1 barn men om man inte är så pengafixerad så är det klart värt det. Jag kan bara gissa hur jobbigt det skulle vara att fixa allt själv. Sitta ensam på begravningsbyrån och välja kista, ensam tömma lägenheten och ensam bestämma begravningsceremoni. Fy fan.
Syskon alltså. Värd grej.

6 kommentarer:

Ja, jag då sa...

Syskon är bra sak! säger jag som inga har. just därför blir det minst ett barn till såsmånigom.
och så var ju det här med bebis bättre än jag kunnat tro

Olga sa...

:)

Maria sa...

Så fint. Och jag håller med. Jag vill också ge Bossa syskon. (Här vågar jag skriva det.)

Olga sa...

Jag har ju fyra syskon och även om det var bråk och ont om pengar ibland så överväger fördelarna alla gånger.

Klart Bossen ska ha ett syskon!

Ewonne sa...

Jag är så glad att Eila får ett syskon så tätt, även fast det kommer vara karatejobbigt (för mig och pappan) de första åren. Tänk vad de kommer ha roligt sen! Har också 4 syskon, bla en bror som bara är 1 år yngre än mig. Han är världens bästa! För att sammanfatta: Håller med. Syskon = MYCKET värd grej.

Olga sa...

Ja jag hoppas att om Kaja får ett syskon sedan ska de liksom underhålla varandra. :)

De kommer säkert bli dödsfiender därför.