onsdag 30 maj 2012

Ca$h flow

En festlig grej är att min killes jobb har hittat på att han är timanställd nu när han är föräldraledig så han fick ingen lön denna månad.

Detta sammanföll med att försäkringskassan inte fått (???) hans ansökan om f-penning. (Vi satt med varsin dator och sökte samtidigt så det inte skulle bli fel.) Det i sin tur ledde till att jag inte fick betalt för två hela "dubbeldagar" eftersom han inte sökt de dagarna.

Så det är inte så fett nu, hehe. Blev nervös att jag inte skulle kunna betala det som dras via autogiro ("glömmer" det varje månad) men det löste sig. Mat kan man ju äta när man blir gammal eller hur är det man säger?

6 kommentarer:

Zahra sa...

Kan inte staten bah inför föräldrarlön till alla föräldrarlediga? Så slipper man sitta & ansöka, räkna timmar, bråka med iddisarna på fkassan & kommunen... Varför ska det va så svårt? :@

Olga sa...

Ja det vore härligt. Skillnaden borde väl inte vara milsvid.

Ja, jag då sa...

Fy fan vad hårt :( Hatar hela det systemet. det är nästan så man inte borde tillåtas skaffa barn om inte båda föräldrar är anställda. Alla andra scenarion verkar ju inte fungera i f-kassans system.

Olga sa...

Nä galningar. Min kille är halvtidsanställt vårdbiträde. Även när han får sin f-penning klarar han sig knappt.

Ewonne sa...

Hehe, hög igenkänningsfaktor! Vi fick vår gamla soffa såld för 2 lax den här månaden, annars hade vi på allvar typ inte haft råd att köpa mat. Vi är precis i skarven mellan början på min killes föräldraledighet och slutet på min + dubbla hyror. Mums!

Olga sa...

Fy fan. Om en vecka får jag skatt. Ska äta trerätters då.