måndag 5 mars 2012

Kött, LCHF m.m.

Word på det!

För att bekämpa LCHF och förbättra matvanorna bör Sveriges riksdag snarast ta initiativ till en utredning om hur sådana styrmedel bäst utformas. Folketinget i Danmark har infört en skatt på livsmedel som innehåller mer än 2,3 procent mättat fett. Kan Danmark, med sin gigantiska djurindustri, införa ekonomiska styrmedel, så borde Sverige också kunna göra det.

7 kommentarer:

Zahra sa...

tycker det är lite roligt eller intressant hur det nu blivit värsta "stormen" mot lchf. för några år sen när det började bli stort var det ganska tyst. men jag antar att man börjat se farorna med det. men folk är så tröga, fattar väl vem som helst att du inte kan gå omkring hela livet & bara äta smör, ägg, bacon & grädde.

Sara sa...

Ja, folk är sannerligen "tröga" som inte förstår att de flesta som äter LCHF inte käkar mer kött etc än en vanlig Svenssontallrik typ tallriksmodellen. De flesta LCHF:are BYTER ut pasta och liknande mot GRÖNSAKER ist, och eftersom man äter fullfeta produkter (och håller sig borta från tillsatser) så blir man mättare och äter därför mindre. Alltså MINDRE kött än gemene man. Suck, fatta!

Olga sa...

Suck, fatta själv!

LCHF kan man inte äta som vegan för det är en animaliebaserad diet och jag tror inte att människan är gjord för att äta animalier främst. Jordklotet är definitivt inte anpassat för människor som bara ska äta djur och deras avsöndringar.

Dock dör väl Atkins-/LCHF-ivrarna i bukcancer i förtid så de äter väl lika mycket kött som andra köttätare i genomsnitt under sin livstid.

Anonym sa...

Men varför då ens dra upp LCHF i sammanhanget??? Suck igen...

Olga sa...

Läste du ens länken?

Zahra sa...

Jag har ätit lchf till & från i ca fyra år.. När jag ätit strikt lchf har jag ätit väldigt mkt kött & andra animaliska produkter. Mer än vad jag ätit i hela mitt liv. En behöver ju äta mer proteiner & fett för att orka när det inte blir några kollisar. Har samlat på mig en hel del lchfrecept & det finns inte utrymme för nåt annat än kött, vad ska man annars äta liksom? Strikt lchf lämnar inte heller så mkt utrymme för grönsaker, så att byta ut pasta mot nån grönsak stämmer inte heller, du måste ju lägga till mer fett (smör, ost grädde = animaliskt)

Olga sa...

http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/9145/The-Vegan-Empire-strikes-back-i-Sydsvenskan-om-LCHF.aspx

Jag skulle vilja veta mer om det där veganska kejsardömet.