torsdag 5 september 2013

Bil och barn

Idag har jag haft körlektion som gick ganska bra och *trumvirvel* bokat tid för kunskapsprov och körprov! Jag bokade samma dag, i slutet på oktober. Är det dumt månne? Jag kanske skulle boka dem olika dagar för att dela upp stressen. Hehe.

Nej, nu väntar ett helvetespass, det vill säga ensam med barnen från 15 idag till 16 imorgon, och det är ingen förskola på fredagar, imorgon alltså. Läggningen igår var ... hemsk. Kaja skulle "inte ha på blöja heller" och "inte ha på pyjamas heller" och "inte sova i lilla sängen heller" och så vidare. Hon bara grät och protesterade vad man än föreslog.
   Ilon kom aldrig till ro utan bara snörvlade och stånkade och bökade ock krånglade. Vi skumpade, ammade, lade, lyfte upp igen. Sedan gick jag och lade mig med henne, men då somnade hon inte heller. Det funkar ALLTID. Blev till sist ursinnig och ville typ slå henne i ansiktet (gjorde såklart inte det). S skumpade henne i 150 år, och när han tröttnade satte han henne i babysittern och till sist somnade hon visst i den.
   Kaja vaknade av Ilons gnäll och hade panik över något och ville sova stora sängen. Så Kaja sov i stora sängen på min vänstra sida, med fötterna på kudden Pippi Långstrump-style, och Ilon låg på höger sida och surade. Så kvalitativ sömn. S sov på soffan. Tror han sov bättre, om än kortare. Fick sovmorgon till 7:30 i alla fall, alltid något.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Åh fy :( Ja skumpningar i 150 år är jag tyvärr numer bekant med...

Anonym sa...

Asså LÄGG AV! Det här skulle lika gärna kunna vara min natt.. Anya hade panik över nåt, grät hela tiden, vaknade en gång i timmen. Till slut la jag henne i vår säng, då gick Johan & la sig på soffan för att anya sover tvärs över vår säng.. Jag störs inte men Johan kan inte sova så.. Herregud, ungar.. Hoppas det går bättre ikväll!

//Zahra