tisdag 14 augusti 2012

Lön

Idag ska jag ha lönesamtal. Är så pass nervös? Har fått reda på att jag har lägre lön än folk på mitt jobb som är nyanställda och/eller saknar utbildning. Jag har jobbat på samma ställe i fyra år (sedan det startade) och gjort nästan allt man kan göra så jag ska FAN ha högre. *eldar upp mig*

6 kommentarer:

Maria sa...

Ja det ska du!!!

Om det börjas prata om att "vi inte har större pott än så här som vi ska fördela på så här många och därför kan vi inte ..." eller något annat "it's not in my hands"-resonemang så ska du:

Vänligt men bestämt påpeka att det inte hör hit, för det är personen framför dig som du är satt att löneförhandla med och inte "de som fördelar potten".

Låt ingen heller linda in dig i "men du trivs väl här"-fällan. Att man gillar sina kollegor eller arbetsuppgifter ska absolut inte påverka löneläget. Det är helt åtskilda saker.

Också: var noga med att be om en motivation till att du ska ligga lägre än dina kollegor, trots att du har mer utbildning och erfarenhet. Ta inget luddigt svar som ett svar, utan orka ställa fyrtioelva "hur menar du då?"-frågor.

Lycka till! Hejaheja!

Ja, jag då sa...

Hoppas du får mer cash!

Zahra sa...

Upp till kamp!!

Olga sa...

Min chef höll med om att jag låg lågt och hade "lyft frågan". Man får se vad det innebär.

Eller nåt sånt sa...

Hoppas på höjning!

Setti sa...

Kör hårt. De ger dig ju inte direkt högre lön för att du är tyst som en mus om det direkt.