tisdag 20 november 2012

Aurora

Idag var jag hos rädslobarnmorskan. Det var för att jag ville prata lite om vad som hände under Kajas förlossning och hur jag ska göra under förlossningen nästa gång. Det var väldigt trevligt att träffa henne igen, och att få lite mer förståelse om vad som egentligen hände när Kaja kom till jorden.

Jag trodde att min livmoder var helt värdelös och inte gjorde något själv, men tydligen var den rätt jävla snabb och bra när väl latensfasen var över. Latensfasen dock ... Sju svåra år, ungefär. Jag fick värkstimulerande, men tydligen bara i en timme. Jag trodde att jag hade fått det hela tiden. Heja livmodern! Min förlossning (efter latensfasen) var dessutom mycket snabbare i jämförelse med en normal förstagångsförlossning. Jag blev helt nöjd med lilla livmodern som var så proffsig. Nu känns det lite ... kul (!?) med förlossning. Det är på något vis spännande hur förlossningen ska bli den här gången!

Vi pratade också om programmet om sfinkterruptur och hon tyckte också att Ingela Wiklund var galen. Hon sade också att vissa kvinnor var "som papper" och gick sönder bara barnets huvud kom fram ur livmodern medan andra (t.ex. undertecknad) kunde få sugklocka och vara förstföderskor, men bara få en rispa. Ibland är det oundvikligt med sfinkterruptur och därför är det ett väldigt konstigt "kvalitetsmått".

Och hin håle i magen håller igång så jävla mycket alltså. Det syns på utsidan hur hen ålar omkring där inne. Det ska bli mycket spännande att se vad det är för en liten person. (Hoppas inte lite sur bestämd som storasyster var i sina bebisdagar.)

Men sammanfattningsvis – att en person kan få mig lite pepp på förlossning är så pass otroligt. Hoppas att den här känslan stannar kvar om 51 dagar.

6 kommentarer:

L sa...

Heja livmodern! Nästa gång kanske du är lika snabb som lillasyster. Vänliga hälsningar från 3- dygnsföderskan.

Olga sa...

Ja men kära du, jag höll på i 3,5 dygn. Latensfas. Ett jävla otyg!

L sa...

Borde inte få kallas fas när det håller på så länge!

Olga sa...

Om det är en latent fas?

Fifi sa...

Gött att veta att du har en sån grym livmoder!

Olga sa...

Fifi: Haha ja i alla fall när jag trodde den hade varit helt kass!