torsdag 14 mars 2013

Dödsrädd för att leva, livrädd för att dö

Kaja har ätit dåligt på sistone (säkert pga någon arg hörntand) och igår kväll sa hon att hon hade ont i magen och drack inget av sin välling. Nu, efter simmet, drack hon bara halva flaskan och har sovit i snart tre timmar.

Jag har hunnit hitta på följande i mitt huvud: hon har cancer och har dött i sömnen. Det är därför hon inte har ätit. Eller så har hon vid 22 månaders ålder avlidit i plötslig spädbarnsdöd. Helt logiskt. Jag vill inte gå in och kolla att hon andas för hon lever ju säkert och så väcker jag bara henne.

Jag är säkert påverkad de dåliga nyheterna om Wickie, och lite av pappas död, men ändå. Måste jag jämt tro att alla dör? Det är "lite jobbigt". Om barnen sover länge: döda. Om någon inte svarar på sms: död. Om någon ringer mig är det för att meddela att någon dött.

När jag var gravid med Kaja blev jag också rädd att jag, och alltså bebin, skulle dö och vågade inte gå över gatan ibland och så.

Palle (kaninen) brukar ibland ligga på sidan och sova. Då skriker jag till så han vaknar med ett ryck, helt förskrämd.

Bakom ett hörn står döden på lur, han tar mig när han vill.

9 kommentarer:

L sa...

Jag är likadan. Jag tror jämt att det är döden som lurar om någon inte är kontaktbar och får ibland typ panik. Helt galet. Släktfel kanske.

Fiat sa...

Är likadan. Om mina föräldrar inte är hemma när jag ringer tänker jag att det är för att de är döda. Det tänker jag om det går mer än två signaler också i och för sig. Skönt att veta att jag inte är ensam! Brukar känna mig komplett galen annars.

Daniela sa...

:(((((((((((((((((

Fifi sa...

Jag kan fortfarande tänka så om Elly sover ovanligt tungt/länge, tror att hon har dött i sömnen och vågar knappt se efter. Eller när hemtelefonen ringer på nån oväntad tid, då tror jag alltid att det är mamma som ringer och säger att mormor har dött. Det där med mormor har jag haft med mig sen jag var liten.

Olga sa...

"Härligt" att höra att vi är flera!

Kaja vaknade givetvis när jag tryckte på "publicera" och åt helt okej till lunch (men ingen middag eller välling). Tänder.

Misan sa...

Har du hört något nytt om Wickie undrar hon vars barn har dött ett tusental gånger, och några andra har också strukit med!

Olga sa...

Nope. A ska väl bara känna sig redo att ta bort henne. Inte så stor chans att det kommer bli bra

Eller nåt sånt sa...

Är likadan

Olga sa...

Vi ska alla en gång dö.