torsdag 13 februari 2014

Önskerubruk: Allt om min sommarstuga


Min sommarstuga är ett litet fritidshus som ligger 8 mil härifrån. Det går att åka dit med bil, men äver tåg och buss. Det tar ungefär en timme att köra dit. Huset är byggt 1954 och ser inte ut att vara renoverat sedan dess. Det är brunt och grönt men vi ska måla det falurött med vita knutar.
Gardinerna från 50-talet är kvar. Så gulliga!
Tomten är inte så jättestor, men lagom. Själva området huset ligger i är ett fritidshusområde. Det är små grusvägar där hastighetsbegränsningen är 20 km/h. Det ligger precis vid kusten och till området hör en jättestor strand, men badbrygga och småbåtshamn. Vi har en egen båtplats som hör till tomten.
Småbåtshamnen
Stranden. (Det finns en brygga också.)
På tomten finns förutom boningshuset en gäststuga, en mulltoa och en redskapsbod. Eftersom huset är pyttelitet kommer vi att sova i gäststugan tills vi har haft råd att bygga ut huset. De små husen är byggda av den tidigare ägaren, och helt nya och fina.
Gäststugan
Det roligaste med min sommarstuga är att jag har köpt den med min syster, så vi och våra barn kommer att kunna hänga hela somrarna. Vi bor ju redan i samma trappuppgång, men det kändes lite långt med två trappor emellan oss. Våra barn älskar att hänga med/hos varandra så att tussa ihop dem under samma tak känns som ett vinnande koncept.
Min syster och systerdotter
Tycker ni att det blir för mycket prat om släkt? Håll i er nu. Anledningen att vi valde det här huset är vår moster. Hon tipsade om att huset var till salu. Hon och min kusin och bästis Leila äger nämligen huset som delar gräns med vårt hus. Leila och hennes barn bor i Frankrike vilket är härligt (för vi kan åka dit och hälsa på) och sorgligt (för det är så långt). Nu kan vi hänga hela somrarna. Hennes flickor är födda samma år som mina, och kusinen på bilden ovan året däremellan så jag gissar att de fem kommer att ha SVINROLIGT hela somrarna. Min mammas kille har sin gård rätt nära (i landemått mätt) så hon kan ganska lätt komma dit också, och plats finns hos min moster om det är trångt hos oss.
Kaja och mitt kusinbarn,
och Leila svishar förbi med ett
kusinbarn till i magen i bakgrunden

Leila och min kille
Ja, ni kan förstå att jag längtar "en del" till sommaren. Jag kommer nog att vara där massor redan innan det blir sommar, eftersom min arbetsvecka slutar redan torsdag efter lunch. Jag blev alldeles pirrig av att skriva det här! (Jag ser framför mig att jag packar in ungarna i bilen, tar på mig solglasögonen och trampar gasen i botten. Synd att jag är rädd för motorvägen.)

Samma procedur som vanligt – har jag missat något, frågar ni! 
Golden retrievern Malla och moster i småbåtshamnen. 
Rubriken önskad av Maria

3 kommentarer:

Maria sa...

Tack! Gud vad härligt det verkar alltihopa.

Olga sa...

Ja det är rätt skruttigt själva huset men det kommer att bli väldigt bra!!

Eller nåt sånt sa...

Åh åh åh! Underbart!!