tisdag 18 mars 2014

Detta inlägg handlar om *trumvirvel* barns sömn!

Jag är så trött på Ilons insomnings- och sovbeteende. Hon sov mycket bättre när hon var bebis. Nu håller hon på att krångla varenda j*vla kväll. Skrik*, kast och dylika protester. Hon vaknar flera gånger om natten. Jag vet att hon är sjuk och att hon antagligen har varit det de senaste månaderna (vabruari) men det gör inte det hela mindre irriterande. Hon har varit så bökig att den senaste veckan har min kille sovit med henne i vardagsrummet — hon i baby sitter (som hon snart växer ur) och han i soffan. Då kan hon härja på kvällarna för han kan sova till hennes skrik (inte jag) och han kan gunga henne till sömns i sittern. Jag får sova med Kaja vilket är som en dröm. Kaja vill nämligen ha lampan tänd när hon somnar så jag kan läsa en stund, och dessutom kan jag ligga på exempelvis rygg eller mage och måste inte ligga på sidan. 

Det verkar som att amningen, som förut var mitt bästa sövningstrix, numer gör henne pigg. Hon vill snutta i 150 år och till sist får jag nästan panikkänslor och tar mig loss. Då blir hon ursinnig och sedan börjar hon härja runt. Jag vill minnas att Kaja var likadan i denna ålder och då slutade jag amma henne (mest pga att jag var gravid). Ilons nattamningar slutar i alla fall ytterst sällan med att hon somnar om, men ganska ofta med att alla blir arga och hon får sövas i sittern. Om jag söver henne i sittern blir hon flamsig och börjar skämta, och så blir hon ännu piggare. Får nog sluta amma och femminutermetod:a skiten ur henne. 

Hälsningar,
Hjärtlös

*Obs! Hennes skrik är inte hjärtskärande och jättesorgliga, utan snarare gnälliga klagorop

3 kommentarer:

Fifi sa...

Elly hade en period då hon blev pigg av att tutta. Hon var jättetrött, vi la oss i sängen, hon tuttade och blev pigg, som om jag hade energidryck i tuttarna! Men alltså, jobbiga läggningar kan verkligen suga livsglädjen ur en, hoppas det blir bättre snart!

Olga sa...

Ja men jag funderar på att sluta amma också. Vill mest göra det för att hon ska sova och bär hon inte ens gör det ids jag inte riktigt fortsätta. Tycker mest det är jobbigt nu och stör allas nätter. Får se hur jag gör. Det är ju praktiskt som tröst vid sjuka. Kanske till våren.

L sa...

Använder hon inte napp? Skulle inte det kanske hjälpa om hon har ett sugbehov? Får också panik av att sitta fast i en bebis halva natten.