söndag 26 oktober 2014

Napp

Kaja har napp när hon ska sova efter lunch och på natten. Jag trodde det var jättedåligt för tänderna med mera, men så läste jag på 1177 att det inte är så farligt om de inte har nappen i hela tiden. (Kan inte länka från mobilen men Googla "Napp- och tumsugning") Det är bara få barn som får en påverkan på de permanenta tänderna så att de behöver tandställning i skolåldern, och det är främst de som suger intensivt och har nappen inne hela tiden. 

Vilken lättnad! Då kanske vi kan sluta till sommaren (hon fyller fyra i maj). Hon slutade med blöja den här sommaren, och jag tänkte att det kanske är jobbigt att göra två stora omställningar på en gång, och eftersom hon bara har nappen när hon ska sova är det nog okej att sluta först då.

Ilon har aldrig börjat med napp. Hon var inte i behov som liten, nöjd i alla fall. Ibland går hon omkring med Kajas nappar men hon fattar inte att hon ska suga på dem, utan biter på dem typ. 

Hur har ni gjort med napp? Några regler? Om ni har slutat, hur gick det?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Anya har napp när hon ska sova och ibland på dagen om hon är ledsen/trött. Vi begränsar det så och det har funkat bra i snart ett år kanske. I bilen får hon också ha napp om vi ska åka långt. Men tänker som du, att till nästa sommar pga den här sommaren blev hon storasyster samt slutade med blöja så det räcker med omställningar. Personligen bryr jag mig inte så mycket om hon har napp men någon gång ska hon väl sluta. Tandläkaren sa att Anya skulle ge dem till tomten på julafton och ibland är hon pepp på det, ibland säger hon att hon fortfarande är liten och inte alls vill ge bort napparna. Det kommer nog till slut, antar jag!

Maria sa...

Bossa slutade i anslutning till treårsdagen. Hon fick lämna dem till kaninerna på Liseberg och omedelbart efteråt gick vi och köpte hennes allra första godis. Vi sa att man bara får lördagsgodis om man slutar med napp. Det funkade otroligt bra i ett par timmar. Sedan följde en storartad kris som höll i sig i två dygn. Sedan blev det bra igen.

Olga sa...

Hehe låter farligt. Jag harvdicknsagt till Kaja att hon ska få Lördagsgodis om hon slutar. Vet ej om hon tycker det är värt mer än i stunden. :)))

Olga sa...

Låter som vi har tänkt lika!