onsdag 12 oktober 2011

Det är lätt att vara efterklok

Nu ska ni få två matnyttiga tips!

Det första är att göra egen pesto av bladpersilja som är jäkligt billigt så här års. Man hinner ju inte alltid äta upp ett helt knippe, eller ens frysa in den och så här kan man använda lite halvvissen persilja också. Mixa persiljan, lättast i matberedare, med nötter eller frön, mycket vitlök vitlök och en god olja. Jag använde naturella cashewnötter, solrosfrön och kallpressad rapsolja men man kan såklart variera det. Ta mer olja om du vill ha en rinnigare pesto. Tillsätt lite salt om du använt osaltade nötter. Peston borde passa barn också, utan salt och med lite mindre vitlök än min anti vampyrdos. Jag brukar även göra peston med rucola som börjat vissna och det är asgott! Blanda peston med pasta, oliver, soltorkade tomater och kikärter. Ät och njut.

Mitt andra tips riktar sig till småbarnsföräldrar. Mixa inte peston när familjelyckan sover.

Inga kommentarer: