söndag 30 januari 2011

Fuck you

Alltså, S. Orkar typ ej honom ibland?
Vi har setts 2 ggr den här veckan, och nu ba "på tisdag kan vi göra pannkakor" i sms.
Man ba "ok?".
Gud, har lust att slå honom alt. skicka ett sms med "FU".
Har inte så mycket lust att skaffa barn med.

Oj det ska jag visst redan. Vad dumt.

Smolk i glädjebägaren

Idag, världen, var det PLUSGRADER i Svealand! Det firade jag och Wickie med en femtiominuterstur i skogen, i solen, som för övrigt går ner klockan fyra nuförti'n! Mycket bra solen, fortsätt så!! Och imorse dammsög och diskade jag innan stallet (det är ingen ände på hurtigheten) så det var rent och fint när jag kom hem. Det gick rätt bra att rida idag till och med. Underlaget var okej och Wickie var lagom pigg. (Fick dock mkt smärtsamma sammandragningar i nederdelen av magen och blev djävligt kissnödig.)
   För att ni inte ska bli bittra och avundsjuka kan jag dock berätta att det finns smolk i glädjebägaren. När jag vaknade hade Någon* ätit upp ca halva pärlhyacinten (som är till för att vara hel och vacker, inte nedbiten och ful) och därefter spytt upp den på köksmattan, som jag således måste tvätta. När jag kom hem spydde Aria en plaskspya (bara matbitar+vatten) över golvet i matrummet så jag måste skura. Sedan skrek de hemskt mycket också, så att jag blev skitaarg och med största sannolikhet fick blodtrycksförhöjning. Men förutom att jag har äckliga husdjur och blir Hulken när jag inte har äter var det en ganska bra dag.
 Bildtext: Äckliga husdjur.

*sannolikt Tetris

lördag 29 januari 2011

Folsyra

Haha!!

Tänk om jag visste vad som komma skulle.

>30 fetma

Hos barnmorskan senast fick jag också testa blodsocker, blodvärde och blodtryck. Det var bra med allt det (till hennes stora fascination; hon tror att veganer=döende hela bunten (fast är ändå snäll obs!)). Dock fick jag väga mig. 84.8 kg (inte 85!!!!!!!!!). Men alltså. Okej att jag inte var mager innan men det där. Om jag väger 84.8 i v 25, vad kommer jag då väga i v 40-42? Speciellt med tanke på att man går upp mest i slutet. Uh jag vill inte veta!! Man ska ju inte heller räkna ut BMI när man är på tjocken (vilket jag ju VERKLIGEN är) men det är 30 i alla fall!!! :D :D :D :C

Föräldrakurs

När barnmorskan på Aurora sa "... och nästa gång går vi och tittar på förlossning." blev jag lite kall inombords och ba "Ska vi titta på någon som föder?". Jag tänkte typ att vi skulle stövla in och ba "HÄJ HÄJ" till någon som låg och krystade i sitt anletes svett/blod, jag skulle svimma/spy (inte nödvändigtvis i den ordningen) samt få någon sorts panikångestattack. Nä, hon bara skrattade och sa "nej, alltså förlossningsavdelningen". Typiskt sjukvårdspersonal att bara tro att man fattar det!! *smart egentligen*
Men vi ska även gå på föräldrakurs med den andra barnmorskan så jag kommer att gå till förlossning (inte PÅ förlossning) två gånger. Alltså kommer jag i princip tro att jag bor där när det är dags för Frans. Hoppas att det är bra. Samt att alla förlossningshormoner gör mig hög/osmart.

Annars, föräldrakurs. Alltså, jag hatar ju ca 90 % av mänskligheten vilket gör det lite svårt att vara förtrolig och trivas med folk som jag inte har valt att umgås med själv. Speciellt mammor/föräldrar tänker jag mig. Jag tänker typ att alla (utom jag förstås!!!) blir sådana som blir besatta av sina bebisar och är stammisar på familjeliv.

För övrigt ser jag (inte) fram emot momentet i föräldrakursen som heter "tjejkväll". Kan bli ... intressant. Hoppas på vin och snacks! (Inget fotografi p.g.a. har ej hänt ännu!!!)

tisdag 25 januari 2011

Shopping spree

Efter jul, alltså i januari, har det varit lite skralt i kassan, om man säger. Det leder ju normalt till köphysteri när det väl kommer pengar. Dessutom har jag suttit och läst i min bebisbok om vad man bör ha när bebis kommer till världen. Eftersom jag är i v 25 är det ganska stor chans för Frans att överleva om han ploppar ut nu. Alltså borde jag försöka välkomna honom på fler sätt än med villkorslös kärlek, nämligen med saker, Nåväl, inköpslistan i bebisboken är väldigt lång och så, och jag kunde inte pricka av en enda sak!! Det enda Frans har är en body, ett par byxor, gulliga skor och lite leksaker. Denna torftighet stressade mig något så idag på Ikea gick jag lite loco bananas och handlade lakan, madrass, sängkläder, badbalja, fejkfårskinn (veganmammatipz!!) och lite övrigt smått och gott till hushållet. (Juste, vegantips 2, de har tångrom på Ikea nu, 14:- burken!!!) Innan dess var vi på Willy's och jag 'tog igen' för 3 veckors pasta med sojakross-sås. Och innan dess var jag och Jorre och handlade på Lindex (eller var det Kappahl? Det är typ samma affär för mig.) Där hade de ekologiska bebikläder som var asafina!! T.ex. bodys med små regnbögar på, for the queer kid! Ville köpa ca allt. Gjorde det, nästan. (Bodyn på bilden fick Frallan av Jorre i present.)

Summan av kardemumman; jag är förmodligen pank (vågar ej kolla) men Fransisco har en hel del att se fram emot, om en 15 veckor sisådär.

måndag 24 januari 2011

Svaramedbaraettord

1. Var är din mobiltelefon? Framför
2. Var är din andra hälft? Jobbet
3. Ditt hår? Råttgrått
4. Din mamma? Maria
5. Din pappa? Håkan
6. Det bästa du vet? Sova?
7. Din dröm i natt? Bortglömd.
8. Din dröm/ditt mål? Lycka.
9. Rummet du är i? Sovrummet.
10. Din hobby? Djur.
11. Din skräck? Döden.
12. Var vill du vara om sex år? Rikare.
13. Var var du igår kväll? Stockholm.
14. Vad är du inte? Moderat.
15. En sak du önskar dig? Pengar.
16. Var växte du upp? Väktargatan.
17. Det senaste du gjorde? Åt.
18. Dina kläder? Stora.
19. Din tv? Av.
20. Ditt/dina husdjur? Sängen.
21. Din dator? Omodern.
22. Ditt humör? Likgiltig.
23. Saknar någon? Nä.
24. Din bil? Nä.
25. Något du inte har på dig? Chinos.
26. Favoritaffär? Monki.
27. Din sommar? Varm.
28. Älskar någon? Många.
29. Favoritfärg? Blå.
30. När skrattade du senast? Idag.
31. När grät du senast? Förut. 

Att ha ryggsäck och vara gravid

Alltså, om man befinner sig i en relativt trång passage så vill man ju gärna gå i sidled för att komma förbi utan att knuffa till någon med sin lekamen. Exempel, som lärare i klassrummet när man går runt mellan bänkarna, på ett tåg när det står någon i mittgången, på konferens med trångt mellan stolsraderna o.s.v. Jag antar att man förstår vad jag menar. Hur som helst, det här att gå i sidled är något man gör automatiskt när det ser lite trångt ut och är ju i normala fall rätt praktiskt.

Dock är det inte jättesmart att göra det när man är gravid. Speciellt inte om man har ryggsäck på sig (har empirisk erfarenhet och ofrivillig närkontakt lärt mig). Det går dessvärre inte att vänja sig av med krabbgången i en handvändning .

Bildtext: Jag börjar lite lätt se ut som en Matrusjka-docka. Rund och go' som en boll, midjemått 110 cm. Boink, boink.

fredag 21 januari 2011

Bebisfunderingar

Man måste ju ha ett skötbord till barnet när det kommer, och helst i anslutning till rinnande vatten vad jag har förstått. Dock är mitt badrum minimalt och det finns ingen plats. Men kan man ha en skötbädd på tvättmaskinen? Och kanske hänga upp en hylla/korgar till olika grejer som man kan behöva bredvid? Eller ska jag ha ett skötbord i ett annat rum? Det är väldigt svåra frågor jag brottas med här.

I alla fall, den här var ganska fin tycker jag.

Pluggdag

Idag har jag varit rätt duktig på att plugga. Jag har suttit och skrivit i sex timmar. Dock har jag bara skrivit tre sidor. Är det normalt att det tar två timmer för en sida? Man måste visserligen kolla upp i sidor i böckerna för att kunna källa och så vidare, men i alla fall. Jag är dock ganska nöjd men borde även läsa lite i den här tegelstenen:
Är ej så sugen, men för att hinna med allt som jag måste till nästa kurstillfälle måste jag läsa minst 100 sidor idag. Och om jag skriver långsamt så läser jag ... lika snabbt som kol blir till diamanter, ungefär.

En sak till som jag är stolt över; det brukar behöva vara perfekta omständigheter för att jag ska kunna plugga, alltså städat, jag ren och mätt, ingen oordning i garderoben o.s.v. Idag hade jag inte duschat på två-tre dagar (...), inte städat på aslänge och hade egentligen många husmorssysslor att göra men jag lyckades i alla fall! Vet dock inte varför. :/

Någon som har bra tips för att läsa snabbt, eller kanske för att stärka självdisciplinen en fredagskväll?

tisdag 18 januari 2011

Glad påsk

Haha, när jag läser det här inlägget minns jag en härlig skärtorsdag/långfredag för många år sedan när Jojo och Jocke (eller var det Dennis) hittade mina bröders påskkärring-outfits och transade loss mitt i natten. Jag följde också med (kan lätt se ur som en MTF-transa pga min breda benstomme).
Vi fick ihop jävligt många cig, runt trehundra kronor, ett par folköl och ett makalöst antal oanständiga förslag.
Minns vagt att någon krälade på en motorhuv vid något tillfälle också.

måndag 17 januari 2011

Lite panik

Får lite panik när jag läser dylika saker.
Hoppas, hoppas han slutar röka. 

Risk för plötslig spädbarnsdöd

Plötslig spädbarnsdöd är en av de allvarligaste följderna av rökning. Den exakta förklaringen till plötslig spädbarnsdöd är inte känd, men det finns flera väldokumenterade riskfaktorer. Risken för plötslig spädbarnsdöd är större om barnet ligger på magen än om det ligger på ryggen. En annan riskfaktor är passiv rökning. Om barnet utsätts för tobaksrök fördubblar det risken för plötslig spädbarnsdöd. Rökning under graviditeten är också en riskfaktor för spädbarnsdöd.

söndag 16 januari 2011

Sluta röka

Alltså, jag tycker att hon ska vara glad att hennes kille slutar röka!
Min kille säger att han ska sluta röka cigaretter och röka pipa istället. Samt tvätta händerna innan han tar i barnet. Jag läser skräckhistorier om att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar om föräldrarna är rökare. Jag röker ju inte men?? men?? Plus att det skabbigaste och mest white trash jag vet är föräldrar som röker. Ju yngre barn, desto värre men det är inte ens okej med tonåringar. Usch!!
Plus rökares lungor. Äcklit.

Ny tuff grej

Kolla!! (Uppe till höger)
Nu har jag fallit till föga och lagt till en läskig grej så man kan se hur långt det är kvar till leverans. Bättre sent än aldrig va? Alla tuffa bloggtjejer verkar ha såna men jag har inte riktigt fattat hur man gör me'n, plus att den är lite läskig, den där bebin. Den ser liksom ut att vara i hårdplast och studsa runt i livmodern som en skärmsläckare anno 1994 eller så. Det är dock lite roligt med en nedräkning tills den värsta/bästa dagen i mitt liv. Kanske.

Spännande gravid-info=idag sparkade Frallan så hårt att magen rörde sig på utsidan. Jag blev väldigt imponerad av styrkan och Alien-känslan, S ba "mm" och somnade om. Aja.

lördag 15 januari 2011

AW

Igår var det After Work på jobbet och vi hade massa god plockmat och vin. Jag drack dock alkoholfri öl och mineralvatten tills jag blev så trött att jag nästan ramlade av stolen. Kollegorna fyllnade däremot till och en kollega blev lite väl party. Eller kanske Tea Party. Det var med skräckblandad fascination man fick lyssna på hennes politiska åsikter!!

Lite bilder

 Wilda och Wickie inför ridturen som gick ... sådär.
 Palle, ca världens gulligaste kanin.
 Fick en "puss" av Osis. Snygg lugg förresten ...
Palle igen, för han är så ZOET!

Namn

Jag satt och tittade i Stockholms operas program och läste om de som arbetade där och stötte på namnet Anders Nopp. Vem, vid sina sinnes fulla bruk, döper sitt barn till Anders Nopp? Man vill inte ens tänka sig hur det var för Anders Nopp under skolåren innan folk har lärt sig att hålla fnissen inne. En till som inte kan ha haft det lätt är Ulf Hjärtkvist. Han blev intervjuad à propos översvämningarna i Australien.
Föräldrarna som döper sina barn till dylika kombinationer måste ju ha någon sadistisk läggning ...

Annars sade de vargjägare idag på nyheterna apropå (den fullkomligt idiotiska) licensjakten. Ja ba "Vargägare? Finns det det?"

onsdag 12 januari 2011

Har sovit sex timmar, jobbat 11, gått i djup jävla snö och uppförsbacke så att det började göra asont under magen, har en pissdag imorgon, betalade bussen dubbelt och så har jag tappat min JÄVLA smör som skulle rädda min frukost. Jag är sinnessjukt pank så det känns extra bittert att tappa det jävla smörpaketet. Desssutom HATAR jag gröt. Så skriker katterna och har skitit och spytt ner halva lägenheten.

Glädje -3/10
Men det är väl bara att gråta en skvätt, slå knytnäven i väggen, ignorera det konstant dåliga samvetet och typ ... nä det var det.

tisdag 11 januari 2011

Påni

Vet vad jag ska göra med Wickie i sommar!! Karamellfärg, here we go!

Att rida och ha en mage på 110 cm

Det var "lite tungt" att rida idag, och jag är bara i vecka 23! Dessutom passade hästjävlen (ja, hon får heta så idag) på att sticka när jag skulle vara snäll och låta henna galoppera lite. Annars tog det lite längre tid att sitta upp idag. Istället för "svish!" var det "sv-hnggö ..." *duns* (De tre punkterna symboliserar här tid.)
Men annars var min ischias (?) inte så dum idag så mocka, brottas med unghästar och kasta halm gick bra!
(Men gulli e'n.)

Sol

Solen upp 08:41, solen ned 15:13 idag.
Det kommer att bli vår igen!!

måndag 10 januari 2011

Glee - Sectionals


Bölet när New Directions vunnit Sectionals och sjunger My life would suck without you och Mr Shue springer ikapp Emma och hånglar upp'na?

Ja, jag vet att det är gammal skåpmat men i alla fall! Dör lite.

söndag 9 januari 2011

Associations-blogging

Idag är jag besatt av Glee. S laddade hem säsong 1 som jag mest sett sporadiskt och jag har bott framför datorn sedan igår kväll och ba "... ett till". Jag borde verkligen plugga mitt sista nu men det är så tråkigt. Alltså så himla tråkigt. Obeskrivligt tråkigt. Jag kan låta det tala för sig själv ....
Reflektionsprocessen kan delas in i sex faser. Dewey är emellertid själv inte särskilt tydlig när det gäller dessa faser, utan överlåter åt läsaren att bena ut dem. I till exempel How we think identifierar han till en början två faser, sedan fem faser, och i Democracy and education beskriver han fem relativt olika faser. Dessutom använder han termerna på ett tvetydigt sätt, genom att exempelvis först göra en distinktion mellan en idé och ett förslag , varefter han använder dem om vartannat.
Ja, ni ser. Så okristligt urbota tråkigt att man får spontana kväljningar. Sedan ska man skriva om det. Alltså. D fucking Ö R. Glee eller Att definiera reflektion. Ett lätt val. Dock kom någon kristen "man" och störde mig i min förmiddags- (okej eftermiddags-) Glee-session. Jag hade på mig en sexig kimono samt flottigt hår så jag öppnade en glipa och kraxade "nej tack". Först blev jag skiträdd när det stod en man (med barn!!) där. Trodde det var något obehagligt, typ vi ska stämma dig sedan såg jag den religiösa tidskrifter "Vakna!". Apropå det kom Jehovas vittnen till mig en gång för några år sedan och pratade om att alla, människor och djur, skulle leva i fred med varandra och så vidare. Jag ba "Det låter ju jättebra! Då äter inte ni djur förmodar ja?" Haha, de ba "Näe det borde man kanske inte göra ..." och kom ej tillbaka. Obs att jag stod med typ tre katter på mig när jag sade det också.. *galen häxa* Förresten! Igår bet min katt mig i pannan så det blödde och rann ner för hela näsan. Han kommer aldrig platsa i Jehovas vittnen, that's 4 sho.

lördag 8 januari 2011

Lite bilder av mitt jullov

Nu vaktar jag Palle
 Innan vaktade jag Olga.
 Jag åt god frulla på julafton.
 Vaktade Ullis' katter, här Tsuki.
 Blev tjockare. (juldagen)
 Spelade betapet IRL. (Scrabble alltså.)
 Gick på nyårspromenad med djuren.
 Tog ett sorgligt kort på Olga som HATAR att åka bil.
 Firade nyår alkoholfritt för första gången sedan jag var barn.
 Blev ännu tjockare.
 Fick jättegullia kanintofflor (med skallra) av moster, från Toulouse.
 Samt gulliga skor av kusin, ochså från Toulouse. (Det står "petit rockeur" på sulan!)
 Jag fick även en gullig matlåda med gulliga djur.
 Och av mig själv fick jag tulpaner, igår.
Det var det, det var DVD.

fredag 7 januari 2011

Glamourbloggar

Efter det föregående, mycket upphetsande inlägget är ni förstås oerhört spända på hur min torsdag/trettondag egentligen utföll?

Jo, jag hann plugga ca 50 sidor, städa, handla lite och träffa pappa.

Jag red inte p.g.a. ihärdig smärta i den jävla ischiasnerven. Jag tror att det är värst på morgonen dock och (ibland) bättre på kvällen.

Jaha, det var allt från min glamourblogg!
Kyssar
Er ank

onsdag 5 januari 2011

Att börja jobba igen

Jag mötte min kollega på stan och hon hade ångest de luxe för att börja jobba igen. Jag har liksom vant mig vid att vara slö och ha tråkigt och är inte alls reda att återgå till grottekvarn. Det är fyra dagars ledighet kvar men jag har pissmycket att göra (insåg jag nu). Till exempel ska jag plugga (läsa drygt 200 sidor, och skriva mer än 2 sidor), träffa pappa, träffa E & R, rida två gånger, städa och förbereda mig mentalt för att jobba igen. Det funkar kanske om jag gör så här:

Torsdag
  • Rida
  • Plugga (läsa 100 sidor)
Fredag
  • Städa
  • Handla
  • Träffa E & R
Lördag 
  • Träffa pappa
  • Plugga (läsa 100 sidor+skriva 2,5 sidor)
Söndag 
  • Rida
  • Förbereda mig mentalt för att börja jobba (t.ex. sova tidigt!)
Ser ju okej ut tänker ni då. Problemet är att jag borde vara på en kattutställning en hel dag av antingen lördag eller söndag. Ska jag skita i pappa, stallet eller plugget? Ge mig gärna lite sköna livsstilstips nu!!!!
(Blä.)

tisdag 4 januari 2011

Ta mig till kärlek

Typiskt lat dag. Jag sitter och blir fetare och väntar på ... ingenting. Har för övrigt inte sett en människa irl idag. Eller jo, genom fönstret.

Jag är sjukt uttråkad.

Ta mig till kärlek, ta mig till dans, ge mig nåt* som tar mig någonstans!

*inte chips eller glass igen

måndag 3 januari 2011

Mindfulness

Idag var jag och pratade med en snäll barnmorska som såg ut som Robyn ungefär om förlossningsrädsla.
Ska göra det här. Medveten närvaro - mindfulness i födandet. Hoppas Frans diggar't.

(Funderar även på att börja bära flaxande tyg samt färga håret med henna!)

söndag 2 januari 2011

2010 i quiz-form

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, t.ex. blev gravid! Det var överraskande.
Har du några nyårslöften?
Att inte vara så lat.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej det tror jag ej.
Vilka länder besökte du?
Tyskland, Finland.
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Det får väl bli 9 september när jag gjorde graviditetstestet.
Vad var din största framgång 2010?
Hm. Löneförhöjning? Kul.
Samt vågat besöka sjukvården och ta blodprov med mera.
Största misstaget?
Begår ej misstag!!
Bästa köpet?
Önskar att jag kunde skriva diskmaskin här MEN ...
Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, om inte typ bostad gills.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Nej men ni ser väl hur tråkig jag är. Ler aldrig. Nej då, t.ex. Arvika var roligt!
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Många Leonard Cohen-sånger. Kanske En plats i solen - Kent.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Alltså, har grinat rätt mycket (vilket nog kan vara delvis hormonellt) men är nog mindre deppig så jag väljer gladare!
Vad önskar du att du gjort mer?
Inte jobbat. Umgåtts med vänner och gjort sådant som själen smörjs av (?).
Favoritprogram på TV
Ensam mamma söker.
Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Hade en rolig fest hemma i en sviiinavarm lägenhet. Rosa tårta, solfjädrar, nattlig dans till Rednex, mature cheddar with cranberrys & kex samt mkt haBiBy!
Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Typ normal halva, sen mer tights och "tunika" eller tröja p.g.a. groende mage. Har blivit lite förtjust i leopardmönstrat på äldre da'r.
Den bästa nya personen du träffade?
Ingen, har ca samma vänner nu som när jag var 18. KUL VA?
Kanske en gullig queer-vegan-bög från Arvika om man måste säga någon.