måndag 3 december 2012

Gullig mamma, va?

Idag var jag hos barnmorskan och mina värden var helt okej, men det lilla aset (det är mitt ofödda barn jag syftar på här, ja) ligger på tvären i magen! Jag ska dit igen nästa vecka och kolla om hen lagt sig som hen ska. Annars måste de visst försöka vända på'n i magen. Och om DET inte går så tar de hål på hinnorna när de ska vända så att förlossningen startar. Men vi får hålla tummarna för att lilla aset vänder sig själv då.

Jag anade att alla vilda krumbukter hen ägnar sig åt inte var "bara sparkar".

8 kommentarer:

Maria sa...

Hoppas att hen vänder sig själv, men om hen inte gör det måste du rapportera om exakt hur det känns när de vänder åt dig. Ser så himla knäppt ut när man ser på tv hur de gör för att vända på bebben i magen. Typ brutalt.

Olga sa...

Jaa! Är rädd för det.

L sa...

Vadå snittar de inte en om hen ligger åt fel håll (och vändningen inte fungerar)?

Olga sa...

Jo kanske (antagligen) men de provar först att ta hål på hinnorna och vända.

Anonym sa...

Anonym läsare här som hade andra ungen i säte lite för nära inpå förlossning. Det gjordes ett vändningsförsök som lyckades! Läkaren kollade med ultraljud hur hon låg och så kände hen lite på magen (trodde jag), och så Hepp! var hon vänd. "Vaddå? Ligger hon rätt nu?!". Det jobbigaste var att vänta på sjukhuset i en evighet eftersom flera as skulle vändas och det bara var en läkare som gjorde detta denna dag.
/A

Olga sa...

Anonym – vad skönt att höra! Hoppas min också går så lätt att vända!

Eller nåt sånt sa...

Ouff på tvären, låter trångt!

Olga sa...

Nja den har det nog gött men det vore skönt om den bara lade sig med huvudet nedåt.