onsdag 13 februari 2013

Money, money, money, must be funny, in a rich man's world

Jag sorterar viktiga papper och gör budgetkalkyl på Konsumentverkets hemsida. Underskott per månad är 2878 kronor. Älskar att vara F-ledig. Jag vill ju inte ta ut alla dagar i månaden (vilket skulle fixa underskottet och tillåta mig att köpa grejer som inte bara är mat/blöjor) men jag blir så himla sur av att vara fattig. Ja, nästan deprimerad.

Som när jag tänker på min lön och att de som jobbat kortare tid än jag och bara har provat på en arbetsuppgift, när jag har gjort nästan allt inom mitt kompetensområde, ändå har samma eller högre lön än jag. Då blir jag ursinnig. Är jag värd så lite trots alla stora ord från alla chefer vid alla utvecklingssamtal? Hycklare. Jag vill sluta och när de frågar varför ska jag säga att det beror på den kassa lönen och att jag inte får var jag är värd. Jag kommer antagligen inte att sluta, men om jag gör det så är det och arbetstiderna ("måste" jobba kväll) anledningen.

6 kommentarer:

Sandra sa...

Men alltså. Fy fan för dålig löneutveckling! Och fy fan för budgetunderskott och småbarnslivets fattigdom. Ska vi starta en fond?

Olga sa...

Haha ja med fantastiskt låg risk men hög avkastning i så fall :)))(

Ewonne sa...

Åh, gud! Känner igen mig så! Känner mig så fruktansvärt deppad i perioder pga fattigdomen som kommer med denna föräldraledighet. Med Eila tog jag ut 7 dagar/vecka större delen av tiden, annars hade vi typ gått under. Känns så sjuuuukt tråkigt att aldrig kunna köpa något (som ej är mat eller blöjor) utan att få panikdåligt samvete.

Nu tar jag "bara" ut mån-fre och jobbar lördagar så ofta jag kan, vilket resulterat i 2000 kr mindre i f-peng varje månad, men cirka 2000 kr in i lön, dvs går plusminusnoll på det här jobbandet egentligen. Känns verkligen härligt! Men nu har iaf min kille fått extrajobb också. Halleluja!

Ps. Känns lite skrattretande att jag kommer dra in ca 4000 kr (!!!!) mer när jag börjar plugga igen pga mycket högre studiemedel än f-peng.

Olga sa...

Shit vad sjukt. Alltså älskar f-peng som koncept och att man kan vara hemma med sitt barn men det känns verkligen när man får hälften av son ordinarie inkomst. När ska du börja plugga? När Astrid blir ett?

Ewonne sa...

Ja, det är lite deprimerande faktiskt.
Ja, precis. Hon har fått dagisplats från sin 1 årsdag på gångavstånd från den nya lägenheten. Så det blir plugg från och med aug. Längtar ganska mycket, inte minst med tanke på ekonomin.

Ska Kaja börja på förskola i höst?
Jag kommer att vara hemma med båda april-aug pga flytten. Vi fick erbjudande om ny förskoleplats för E från maj, men de har ju stängt på sommaren + att hon skulle få byta avdelning i aug och då kändes det lika bara att hon slutar på sin nuvarande förskola när vi flyttar och är hemma med mig och A tills båda ska börja till hösten (tror de får gå på samma avdelning).

Bävar dock rätt mycket inför att vara hemma med båda i 5 månader, det går fortfarande inte så jättebra, hehe. A får stryk i princip varje dag :/

Olga sa...

Uscha. Det blir bättre!

Kaja har jag sökt förskoleplats till från 1 augusti. Vi får se om jag skjuter upp igen, hehe. Om man ändå är hemma kan hon ju vänta, men jag vill inte skola in på vintern. Verkar bli så "vabbigt".

Vad jobbigt att Asse får stryk. Kaja tar som tur var ut sin svartsjuka på mig och har bara testat att slå Pilon en gång (helt löst, hon märkte inte) vilket jag är glad och tacksam för.

Hur går det med plugget nu?