söndag 21 april 2013

Wickie?

Jag måste skicka in faderskapsintyg och namnpapper till Skatteverket nästa vecka. Jag är dock inte riktigt klar över allt. Eller alltså, jag vet vem pappan är, men vad ska hon heta? Ilon Pia ******? Jag tänkte först döpa henne till ett släktnamn men det är inget namn jag har någon relation till eller ens tycker är särskilt fint så det kändes tråkigt. Då tänkte jag döpa henne till Leila eller Jorunn. Leila är efter min kusin som även är min bästa vän. Vi är födda samma år och jag har känt henne så långt jag kan minnas (fast hon är 5,5 månader yngre). Jorunn är efter min lillasyster som är vår familjs primus motor som har hjälpt och fortfarande hjälper mig med allt. Hon bor dessutom i samma hus så vi ses nästan dagligen och är den jag umgås mest med utöver de närmast sörjande. Men hur ska man välja mellan dem? Och varför inte ta min andra syster Alva som är världens snällast och gladaste och klokaste? Det blir typ en popularitetstävling. "Jag tar X för jag gillar henne bäst!"  Nä, omöjligt att välja utan att känna sig taskig.

Så hin kanske döps efter hästen. Världens bästa häst som kommer att galoppera på Trapalandas gröna ängar innan veckan är slut. Är det knäppt att döpa sitt barn efter en häst? (Betänk att jag oftast gillar djur mer än människor!)

6 kommentarer:

Fifi sa...

Döp henne efter hästen, det hade varit fantastiskt fint!

Olga sa...

Ja jag har fått klartecken att fadern (som inte blivit officiellt godkänd ännu.)

Anonym sa...

Min bror är döpt efter en häst! Det tog dock min mor typ 15 år att erkänna det. Hon ba näääää, tyckte bara det är ett fint namn. Ha!

/I

Olga sa...

Vad hette hästen, I? Inte Brunte va?

Ewonne Rudberg sa...

Hehe, vi har inte skickat in faderskapspapprena än och A blir 7 månader idag. Fail!

Ps. Klart man kan döpa efter hästen!

Olga sa...

Oj! Blir de inte arga då?