tisdag 21 februari 2012

Mat

Kaja äter ju lite lite nu när hon är sjuk men hon bangar ju inte på tutte såklart. Dock är ju inte jag och tuttarna hemma hela tiden nu när jag jobbar. Välling dricker hon knappt. Hon äter typ en macka till frukost, någon lunchpuré och något att äta själv också, mellis ibland och gröt på kvällen. Hon äter ju inte direkt några jätteportioner och när hon äter själv så åker ju hälften på golvet. Hur mycket/ofta/vad äter era bebisar?

6 kommentarer:

Maria sa...

Bossa äter cirka ingenting nu, förutom välling två gånger om dagen. Hoppas att det beror på de elaka hörntänderna som ser ut att vara på vägen genom köttet. I vanliga fall äter hon så här (och har gjort sedan hon var cirka 10 månader): frukost (gröt + puré), mellanmål (välling), lunch (en burk mat eller motsvarande fast hemlagat), mellanmål (en banan), middag (samma som lunch), välling (före läggdags).

Zahra sa...

Anya äter i stort sett bara tutte. Ibland, typ varannan var tredje dag får hon några skedar frukt/bärpure som hon älskar! Hon fick mer innan men hennes mage verkade inte redo för det så nu har vi dragit ner rejält på det. Annars gillar hon att suga på gurka. Gröt har hon provat två ggr, åt det med god aptit men sen vart hon förstoppad.. Ersättning vägrar hon ta vilket är svinjobbigt de dagarna jag har varit i skolan, hon äter liksom inget alls när jag varit borta. Men nu är jag "ledig" nästan fem veckor så då blir det mer som vanligt igen med amningen :D plus att hon snart blir sex mån & då är hennes mage nog mer redo för smakisarna.

Olga sa...

Maria- ja men då kanske inte Kaja äter så lite då! Hon är ju bara 9 månader och dessutom lite sjuk. Fick tipset om att gnugga in flytande Alvedon på tandlöshet, det kanske kan hjälpa Bossen?

Zahra-nej det är klart! Skynda långsamt med maten. Jag tror att man är ivrig att ge mat men barnen är nog inte redo förrän vid tidigast 6 månader. Eller det är väl individuellt men Kaja var inte redo. Jätteförstoppad och så. Har du provat att pumpa då? Kaja har inte fattat nappflaska så hon skedmatades. Kan det funka för er?

Olga sa...

Alvedon på tandköttet. Damn you autocorrect.

Misan sa...

Tandlöst tandkött kanske? Hannes kommenterade ordrikt Kajgulls sköna ögon när han såg bilden! Stolt onkel!

Olga sa...

Va?

Jaaa de är inte så fula de där gluggarna! Tähtisilmä junior?