tisdag 22 januari 2013

Googlar "igångsättning"


1177 står det att "... det [kan] dröja upp till två dygn från det att igångsättningen inletts till dess att förlossningen startar." och att "[det] är [...] vanligare att förlossningen behöver avslutas med hjälp av sugklocka eller kejsarsnitt vid igångsättning än när kroppen själv sätter i gång förlossningen. På vårdguidens sida står det följande;

Det är svårt att ställa in mängden hormoner och om den inte blir lagom kan livmodern dra ihop sig i så kallade pinvärkar, som inte leder förlossningen framåt. Värkarna kan också bli för häftiga och täta så att kvinnan inte får någon paus i värkarbetet. Det kan i sin tur göra att syretillförseln till barnet blir sämre.
Men det läskigaste från babycenter

    Det finns en mycket liten risk att prostaglandingel eller hormondropp [...] kan leda till att livmodern blir hyperstimulerad. Hyperstimulation av livmodern kan minska syretillförseln till din bebis allvarligt. Om detta inträffar kan man medicinera så att värkarna minskas. 

    I allra värsta fall kan livmodern brista som ett resultat av hyperstimulering. Detta kan inträffa om du genomgått ett tidigare kejsarsnitt. 

Pepp ...?

4 kommentarer:

Maria sa...

Men vad falls! Pinvärkar? Brusten livmoder?

Nä, nu slutar du googla missus.

Lisa sa...

Men jag SA JU att du inte skulle lyssna på alla skräckhistorier (läs: googla)! Nu lyssnar du på mig: Bli igångsatt är heaven. Det kommer gå bra!

Kapa nätverket nu. Internet är inte bra för dig.

Anonym sa...

*håller med Lisa*

/jennie

Olga sa...

*lägger ifrån mig google*