torsdag 24 januari 2013

Pia

Vi kom in vid 1–2 inatt och hon kom ut som en kanonkula vid 16:56. Tydligen var jag en hejare på att krysta och klämde ut'na på ca 3 värkar.

Början var dock rätt dryg. Jag fick morfin och sömntablett men jag tyckte typ inte det hjälpte? Tens var bättre. Sedan fick jag epidural. ÄLSKAR epidural. Då låg jag bara och njöt några timmar. Sedan fick jag värkstimulerande dropp och då drog det igång så det till sist gjorde asont. Då stängde de av det, jag skrek och tog lustgas och så krystade jag.

Det första Pia gjorde när hon kom ut var att skita. Både hon och jag var helt bajsiga. Och så slog hon sin storasyrras rekord på navelsträngen två varv runt halsen; hon hade snurrat den tre varv! Cool va?

Hon har varit jätteduktig på att amma och nu sover hon i ett baby nest. Hon väger 3330 g och är 51 cm.

Jag mår oförskämt bra. Sprack inget, har kissat och ligger och äter goda nötter och ser på teve. (Under förlossningen kan jag dock ha morrat att jag ska sterilisera mig.)

Vi ska vara kvar på BB över natten eftersom de vill kolla henne extra då hon var överburen, och så ska barnläkare kolla henne imorgon vid lunch. Det känns lite som att vara på hotell att vara på BB tycker jag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad fin! Skönt att det gick bra ändå, men tre varv?! Hjälp. Livlig liten unge! Lägtar tills man får hälsa på! Grattis till er! :)
Niz

Lisa sa...

JUBEL OCH FANFARER!!!

Så himla bra kämpat av samtliga inblandade.

Grattis!

Sandra sa...

Heja dig! Bra krystat. Och bra byggt i magen.

Anonym sa...

Hurra!
/A

Anonym sa...

Heja heja! Blir så lipig när det kommer ett nytt liv till världen. Visade bilden på Pia igår till min sambo i sängen..blev bara liiiiiiite sugen på en ny bebis. ;)
Njut nu kvinna, bra jobbat!

Rosa sa...

Hehe. sticker hon ut tungan på bilden? Sötis.

Ewonne sa...

GRATTIS!!!

Jag sa ju det! Kort krystningssession is the shiet alltså! Oh, nu blir jag alldeles pirrig i livmodern, hehe.

Olga sa...

Tack tack! Hon är trött idag med har nu lyckats övertala till lite sovamning så hon äter lite i alla fall. :)