lördag 19 januari 2013

Ropa inte hej!


Slemproppen
Ett tecken på att det snart är dags för förlossning är att slemproppen stöts ut. Slemproppen sitter i livmoderhalsen som ett skydd för ditt barn. Den kan stötas ut veckor eller dagar innan förlossningen startar. Ofta kommer den ut som en slemliknande, lite kraftigare flytning. Ibland kan den också vara lite rosastrimmig eller blodig. Slemproppen kan också komma ut efter att värkarna har börjat och det är inte säkert att du märker det.
Det står att läsa på Vårdguidens hemsida. Kursiveringen är min. Men i alla fall tror jag att slemproppen har gått så det kanske inte är heeeeeelt omöjligt med bebis innan torsdag. Bjuder på en liten vits i slemproppens ära!
En höggravid kvinna kommer in till förlossningsavdelningen och blir undersökt av barnmorskan, som även ställer några frågor.
–Har slemproppen gått?
–Ja, men han skulle bara parkera bilen, så han kommer nog snart tillbaka ...

Hahahah! 

10 kommentarer:

L sa...

Skrev du inte den vitsen när slemproppen gick med Kaja också?? :) Dock värd att upprepas.

Olga sa...

Haha antagligen. Det är den enda slemproppsvits jag vet!! Men nu är jag osäker på om det ens var slemproppen. Det var så himla lite blod/rosa slem. Borde ju vara en rejäl klump?

Anonym sa...

Haha..fint!
Heja heja för slemmisen nu då!

Zahra sa...

När min slempropp gick så var det rejält.. Iofs hade det kommit lite då & då mina sista veckor. Men den stora gick i alla fall en timme innan vattnet gick! Är du & föder nu eller? :o

Olga sa...

Haha är ej och föder. Det var nog bara en liten bit av slemproppen, om det var den.

Zahra sa...

Säger som min BM sa till mig på mitt sista besök (sen dröjde det två veckor innan Anya kom): låter ändå som att nåt är på gång???!

Misan sa...

Älskog och champagne = söndagsbarn!

Ewonne sa...

Heja Pia!

Anonym sa...

Fick frallet morgon efter slemproppen! Som geggades ut på kvällen...

Olga sa...

Det var nog ingen slempropp, bara lite blod. :(