tisdag 29 januari 2013

Hur tänkte jag?

Tanke som jagar mig: hur fan ska jag fixa att vara ensam med en yster 20-månaders och en konstant ammande nyfödd?

Nu när jag satt och ammade klättrade Kaja upp på soffbordet, i sin vagn (och ställde sig upp) och innan bajsade hon precis när Pia börjat äta.

Sedan ska det ätas också. Och sanera unge m.m. efter mat. Och underhållas. Jag vill mest sova/dricka kaffe och äta saker med hög sockerhalt.

Hur gör man? Förstår verkligen inte. Vänligen skriv tips nedan. Har ca 2 veckor på mig att "förbereda" mig.

8 kommentarer:

Maria sa...

Önskar att jag kunde hjälpa. Det verkar så himla svårt!!!

Kanske någon slags öppen förskola eller liknande där de "stora barnen" kan stoja och hålla på medan man sitter i ett hörn och ammar och tittar på.

Fast ibland (nästan för jämnan för mig) vill man ju vara hemma och då vet jag inte.

Anonym sa...

Jag jobbar bara 25% under februari så kan hjälpa till iaf med storasyster då! Eller hushållsprylar.
/D

Olga sa...

Ja öppna förskolan kan man gå till men inte varje dag. Det är så tråkigt. Haha! Vill ju vara ute och göra roliga saker med Kaj Partaj.

Bra! Boka in några förmiddagar på 4H Deniz!

Ewonne sa...

Hehe, jag borde ju ha lärt mig by now kan en tycka. Men eh, nej. Jag vettefan. Man ba gör't. Nu går iofs Eila på förskolan mån-tors kl 9-15 (men den tiden går fort kan jag säga) men jag jobbar ändå mycket med konceptet "överleva". Alla dagar då inget barn (eller en mamma) dött är en bra dag. Oj, vad mycket tröst jag gav här känner jag nu. Nämen, det går. Du fixar det! Kan jag kan alla.

Olga sa...

Ja om de är på förskola är det ju lättare med sysselsättning i alla fall!. Får ha Pia i sjal under frukost/lunch/påklädning och köra youtube när jag ammar! :P

Misan sa...

Vänta med öppna förskolan = fullt med smitta så här års, liten Pia kan få vänta med att göra sin pestdebut ;) Alv kommer vid midnatt, sälle till Kaj i morrn!

Sandra sa...

Alltså det beror på hur Kaj är. Jag menar om hon gillar att vara hemma och bli uttråkad så hoppa över alla aktiviter för Pias skull. Hon mår säkert bäst av att vara hemma. Men, jag gjorde helt tvärtom. Jag hade blivit galen av att bara vara hemma. Edith också. Vi var ute hela dagarna, jag förstår att årstiden inte är så rolig för det, och besökte lekparker och museum och gick på Öppna förskolan också.
Det var det enda som fick mig att orka med dom båda. Jag bar oftast Edgar ändå när han var så liten så han sov mest. Skönt.

Annars kan jag bara säga att det är svårt. Ibland är det ta mig fan skitsvårt. Jag har en riktigt usel vecka just nu till exempel. Jag vill adoptera bort båda barnen och sätta mig på en bänk och supa. Men gör det inte pga har fått lite ansvarskänsla ändå.

Kämpa på bara! Det blir bättre! JAg lovar!

Olga sa...

Ja än så länge är vi två hemma så det är inget problem men kanske blir det värre när jag ska vara ensam med båda två. (Tar ut problemen i förskott.)

Men Pia verkar gilla att sova på förmiddagen så det verkar lovande tycker jag!

Kaja klarar INTE att vara hemma hela dagarna. Hon blir galen. Vi måste ut och göra/se ngt annat.