lördag 11 maj 2013

Mina duktiga barn

Kaja är så rolig nu. Eller ja hon är ganska o-rolig också men just det här med språket är så skoj. Jag har verkligen ingen koll på vilka ord hon kan, för det är många, och hon säger nya ord och uttryck som hon hör direkt efter. Och så har hon börjat förstå plural och hennes favoritändelse är -or. Hon hade två makaroner framför sig på tallriken och sade "massa pastor!" En pasta, två pastor. Logiskt! Hon har också en tröja med "hjärtor" på. Massa massa hjärtor. (Allt fler än två är massa massa). Hon använder "inte heller" mycket nu också. Lite tveksamt om hon förstår vad det betyder, men en rolig omväxling från "inte nej". 

Ilon gör också framsteg. Gurglar och babblar och är lika trevlig som vanligt. (Idag skrek hon dock så pappan fick lock, men hon hade tjatat ett tag då). Dessutom har hon lärt sig att rulla till mage. Hon verkar mest besvärad över sin nya förmåga eftersom hon inte vet hur hon ska komma tillbaka på rygg utan ligger där och stånkar surt med ansiktet i filten/parketten. 

3 kommentarer:

Maria sa...

Heja Kaja!

Zahra sa...

Språkutvecklingen är nog bland det roligaste & häftigaste med barn. Är helt fascinerad över vad Anya kan, allt hon förstår & att hon kan kommunicera med oss. Att hon håller på att lära sig ett helt språk, galet!

Olga sa...

Jaaa det är jätteroligt! När de fattar mer och mer så man ibland förstår hur de tänker? Så intressant!